Çatı Tamiri Nedir, Nasıl Yapılır? İstanbul’un Çatıcısı Elit Yapı Açıklıyor

Çatı Tamiri İçin İrtibat: 0216 376 25 25
Elit Yapı İzolasyon | İstanbul


Çatı Tamiri Nedir?

Çatılar, doğal faktörlere karşı binaları korurken zaman içerisinde deforme olabilirler. Dolayısıyla, belirli zaman aralıklarıyla veya herhangi bir tahribat durumunda tamir edilmeleri gerekir. Çatı tamiri, en az çatı yapımı kadar hassas ve uzmanlık gerektiren bir iştir.

çatı tamiri istanbul

Çatılar binaların ısı yalıtımı için önemli bir yapı elemanı olup, bu sayede yüzde 25 oranında enerji tasarrufu yapılabilmektedir. Çatılar binanın korunması adına önemli yapılar olduğundan zaman zaman tamir edilmesi gerekmektedir. Bugün çatı tamiri İstanbul gibi bir metropolde, çok fazla binanın bulunması nedeni ile önemli bir sektör olarak göze çarpmaktadır. İstanbul’un ilçelerinde de durum farklı değildir. Örnek: Çatı tamiri Ümraniye ilçesinde de önemli bir iş gücüne sahiptir.

Çatı tamiri, çatı yapı elemanlarının tamir edilmesini, kırılan dökülen parçalarının değiştirilmesini anlatan bir ifadedir. Çatı tamiri yapılarak binanın ısı yalıtımına katkıda bulunmak ve yağmur, kar sularının bina içine akmasını engellemek mümkündür. Bunun yanı sıra çatı oluk tamiri yapılarak çatıda oluşan atık suların bina dışına güvenle aktarılması sağlanmaktadır.

Çatı tamiri, çatı malzemelerinin, oluklarının, izolasyon malzemelerinin değiştirilmesini ve yenilenmesini kapsamaktadır. İşte bu nedenle çatı tamiri fiyatları çatının ne kadarlık bir tamirat ile yenileneceğine göre değişmektedir. Çatı tamiri İstanbul ilinde milyonlarca insanın yaşaması ve birçok binanın olması bu ilde uzman çatı firmalarının doğmasına neden olmuştur.

Bilgi & teklif almak için irtibat:

0216 367 25 25Elit Yapı İzolasyonİstanbul Çatı Tamiri Uzmanı | Elit Yapı İzolasyon

Çatı Tamiri Nasıl Yapılır?

Çatı tamiri binanın genel güvenliği için önemli olduğundan ihmal edilmeden yerine getirilmesi gereken bir iştir. Bu nedenle çatı tamiri nasıl yapılır sorusu cevaplanması gereken bir sorudur. Çatılar her yıl düzenli olarak kontrol edilerek çatılarda meydana gelen bozulmaların ve yıpranmaların giderilmesi gerekmektedir. Eğer çatıdaki bozukluk çatının büyük bir kısmında var ise bu durumda çatının tamamen değiştirilmesi daha mantıklı olacaktır.

Çatı tamiri aşamalarına kısaca göz atarsak;

Çatı tamiri işine öncelikle çatı iskeletinin tamiri ile başlanmalıdır. Çatı iskeleti çatı malzemesini üzerinde taşıyan ve genellikle demir profillerden oluşan bir yapıdadır. Çatı iskeleti tamir edilmeden yapılacak bir tamirat çatıda zamanla çökmelerin ortaya çıkmasına neden olacaktır. Çatı iskeleti tamir edildikten sonra diğer kısımlara geçilebilir. Eğer çatı iskeletinin tamamında bir hasar var ise bu yüksek çatı tamiri fiyatları demektir. Çatı tamiri fiyatları için yetkili bir çatı uzmanına danışmakta fayda vardır.

Çatı iskeleti tamir edildikten sonra yapılması gereken çatı üst malzemesinin tamiri işlemleridir. Çatı üst malzemesinin tamiri ise kullanılan malzemenin cinsine göre değişmektedir. Mesela sac ile kaplı bir çatının tamiri aşamasında sac açıklıklarının giderilmesi için kesme ya da vidalarından ayırma işlemi yapılabilir. Ya da atermit ile kaplı bir çatıda atermitleri kırmadan çatının profil kısımlarına basarak değiştirme ve tamirat işlemleri yapılabilmektedir. Her farklı malzemenin kırılganlığı ve monte süreçleri farklı farklı olduğundan çatı tamiri işinde malzemeye göre davranmak gerekmektedir.

Çatı tamiri işinde dikkat edilecek bir diğer kısım ise çatı oluk tamiri işlemidir. Çatı oluk tamiri nasıl yapılır sorusu sorulabilir. Çatı olukları çatı üzerinde biriken kar ve yağmur sularının çatı ve bina dışına aktarılması amacıyla çatı kenarlarına yapılan ve genellikle sac gibi ince malzemeden üretilen yapılardır. Bu yapılar zamanla tıkanarak ya da kırılarak işlevlerinden uzaklaşmaktadır. Çatı tamiri işlemlerinden birisi de tıkanan ya da kırılan olukların tamiri işlemidir. Çatı oluk tamiri yapılarak pis suların bina duvarlarını yalamadan bina dışına aktarımı işlemi yapılabilmektedir.

Çatı tamiri işinde dikkat edilecek bir diğer detay ise çeşitli eklem yerlerinin, mesela baca bitimlerinin tamiri işlemidir. Çatı üzerinde çeşitli yapılar bulunabilmektedir. Mesela çatı üzerine monte edilen çanak antenler, güneş enerjileri gibi yapıların çatıya temas eden ayakları binanın sudan korunmasını ve ısı yalıtımını engellemektedir. Bu nedenle bu kısımların dikkatle çeşitli yalıtım malzemeleri ile doldurulması ve üzerinin kapatılması çatı tamiri için gerekli olacaktır.

Çatı tamirinde dikkat edilecek son detay ise çatı altı yalıtım malzemelerinin tamiridir. Çatı altları çeşitli yalıtım malzemeleri ile kaplanarak binanın kış aylarında soğuması engellenmektedir. Genellikle köpük ya da izocam ile kaplanan bu kısımlarda meydana gelecek yıpranmalar binanı ısı kayıplarının artmasına neden olacaktır. Bu kısımların gerekli ise değiştirilmesi şarttır.

“Çatı tamiri nasıl yapılır” sorusuna tatmin edici bir cevap bu şekilde verilebilir.

Sonuç olarak çatı onarımı, çatı iskeleti, çatı üst yapı malzemesi, çatı oluk tamiri, çatı altı yalıtım malzemesi ve çatı üzerindeki güneş enerjisi ve çanak anten gibi yapıların çatı ile birleştiği kısımların değiştirilmesi ve yenilenmesi aşamalarını kapsamaktadır. Uzun yıllar çatıdan kaynaklı sorunlar yaşamamak için her yıl düzenli olarak çatıların kontrol edilmesi ve gereken tamirat işlerinin yapılması gerekmektedir.

Bilgi & teklif almak için irtibat:

0216 367 25 25Elit Yapı İzolasyonElit Yapı İzolasyon | İstanbul 

    • Burak Baki Gündoğdu
    • 8 Ekim 2017
    Cevapla

    140 m2 müstakil evimin çatısında bazı sıkıntılar var. Odalardan biri su alıyor. Evin önündeki 5-10 m2’lik çardağın da çatısını elden geçirmek lazım. Çatı tamiri fiyatı nedir? Teklif alabilir miyim?

    • Merhaba Burak baki bey,

      Çatı tamirinde kullanılacak malzemeler ve arızanın türüne göre uygulanacak işlemler değişiklik gösterir. Dilerseniz bizi 0(216) 367 25 25 numaralı hattımızdan arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Veya iletişim sayfamızdan telefon numaranızı gönderirseniz sizi arayıp bilgilendirmek isteriz.

      Elit Yapı İzolasyon’u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Bir Yorum Yazın